Blå berg Grön mat Orange vin : recept och berättelser från Georgien

Blå berg Grön mat Orange vin : recept och berättelser från Georgien

Följ med på en ovanlig matresa genom Europas sydostligaste utpost och möt maträtter du aldrig tidigare provat. Det här är den första svenska kokboken som ger en grundlig introduktion till det hippa georgiska köket med både traditionella recept och moderna tolkningar. Råvarorna och recepten har anpassats så att de kan lagas i svenska hemmakök. Du möter också ostmakarna khachapuri-bagarna marknadsmadamerna och naturvinsproducenterna som alla bidrar med sina recept historier och en och annan skröna.Under de senaste åren har Georgien toppat listor över platser att besöka.Det rika georgiska köket och de unika orangea kvevrivinerna har fått internationell uppmärksamhet.Boken utforskar Georgiens unika metod att tillverka orange naturvin i kvevriurnor. En 8000-årig oavbruten kulturarvsklassad tradition. De mjölksyrande grönsakerna får stor plats på bordet och i boken unika fermenteringmetoder som förlänger råvarornas hållbarhet. Instagram-favoriten urmoderspizzan khachapuri och saftiga dumplings (khinkali) får ett helt kapitel. "Det finns kort sagt mycket inspiration att hämta i boken Blå berg – Grön mat – Orange vin och jag hoppas den ska nå fram till alla i Sverige som vill utvidga sina kunskaper om mat vin kultur och mänsklighetens historia .(ur Karin Bojs förord) Fotograf är Bianca Brandon-Cox som även medverkade i Smak på Sápmi vinnare av Gourmand World Cookbook Awards. Illustrationer och form är gjorda av prisbelönta formgivaren Katy Kimbell.

Läs mer om Blå berg Grön mat Orange vin : recept och berättelser från Georgien

Blå berg Grön mat Orange vin : recept och berättelser från Georgien

Övrigt oklassificerat

    Hitta Övrigt oklassificerat även hos:





Rulla till toppen