Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna vi sitter på. Den här boken öppnar dörren till 25 av de restauranger i Sverige, från Malmö i syd till Hemavan i norr, med den bästa och mest intressanta arkitekturen. Från enklare lunchställen till finkrogar. De restauranger som presenteras är utvalda av Arkitektur Förlags arkitekturkritiker, och har gemensamt att interiörerna kan leva genom generationer, en utmaning i en bransch så snabb som restaurangbranschen. I material, i tilltal och i arkitektur är de beständiga och tåliga men samtidigt förmodligen och kanske förhoppningsvis tecken och representanter för sin tid. Dessutom presenteras åtta klassiker från de senaste hundra åren och ett antal legendariska restaurangstolar. Samt en nyskriven krönika av Elin Peters och en av JoLo om den där alldeles speciella känslan av att lämna hemmet och äta ute.
Läs mer om Äta ute – Arkitekturen och maten