Maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande. Vill du: Bli lite piggare och smartare, kanske redan innan lunch? Fatta bättre beslut på jobbet? Skapa de bästa förutsättningarna för dina barns inlärning? Förstå vad som styr dina matval? Minska risken att drabbas av nedstämdhet och åldersrelaterade förändringar i hjärnan? Ja, då ska du ta en titt på vad du lägger på tallriken. Via valet av mat kan du nämligen påverka din hjärnas mentala kapacitet och funktion både på kort och lång sikt. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra de rätta valen för dagens alla måltider! Ät hjärnsmart! är en heltäckande bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Här får du lära dig om vika råvaror som förbättrar minnet och inlärningen, och hur du skapar goda förutsättningar för bättre psykisk hälsa och ett långt liv. Du får veta varför du faller för söta smaker trots att du försöker låta bli. Boken belyser också den åldrande hjärnans förändringar som demens och försämrat minne samt förhållandet mat och ADHD och autism. Kristina Andersson är näringsfysiolog, utbildad på Karolinska Institutet, och en av Sveriges mest kunniga experter inom mat och hälsa. Alltid på läst i aktuell forskning och ständigt förekommande i debatter kan Kristina konsten att entusiasmera och pedagogiskt förmedla sin kunskap. Hon syns även i diverse tv-sammanhang – från expert i Biggest Loser till Diabetesgalan och barnprogram för UR.
Läs mer om Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande