Boken vänder sig till studerande som vill arbeta inom restaurang- och storköksbranschen och inte har svenska som modersmål. Texterna är enkla och syftar till att ge en bra språklig grund inför arbete och studier inom olika köksyrken samtidigt som de ger en inblick i vad det innebär att arbeta i svenska restauranger och storkök. Boken är avsedd för Sfi kurs B och uppåt, men fungerar också för orienteringskurser, yrkesutbildningar och liknande. Den kan också ha sin plats inom delar av ungdomsgymnasiet. Läs mer Arbeta i Sverige – Restaurang och storkök innehåller enkla texter med tillhörande övningar om åtta autentiska personer som arbetar i restaurang- och storköksbranschen: en kock, en diskare, en kallskänka, en servitris, en barmästare, en kökschef, ett köksbiträde och en husmor. Boken är rikt illustrerad med tydliga och användbara bilder på såväl köksredskap och matvaror som uppslagsbilder över restaurang- och storkök.Till varje text finns olika typer av övningar: diskussionsuppgifter, skrivuppgifter, läsförståelse, ordförståelse och grammatik. Övningarna tränar också en mängd facktermer, ord och uttryck från ämnesområdet.
Läs mer om Arbeta i Sverige – Restaurang och storkök