’En guldgruva för pajälskaren. Ett plus för den tydliga guiden över hur man flätar ett pajlock på bästa sätt.’ Hembakat Den amerikanska pajen, med djup botten, tjock fyllning och frasigt mördegslock antingen heltäckande eller i vackert vävda mönster är en omisskännlig dessertikon från film och tv. Klassikerna som äppel- och körsbärspaj har länge varit favoriter, men det finns oändligt många fler varianter och oväntade smakkombinationer. I Amerikanska pajer av systrarna Emily och Melissa Elsen, blandas traditionella hantverksmässiga tekniker och recept med det ovanliga, som knäckäpple och salt, tranbär och salvia, eller päron och anis. Boken är indelad efter årstiderna, med pajer till varje säsongs smaker och råvaror. Smakrikedomen slutar dock inte med fyllningen det finns nästan lika många sorters pajdeg som pajer och därför ägnas ett eget kapitel åt konsten att göra deg. Boken visar elva olika varianter, från den mest klassiska mördegen till smuldegar, som görs på allt från pepparkakssmulor till krossade pecannötter och traditionellt används till pajer med custard-fyllning. Och boken skulle inte vara komplett utan steg för steg instruktioner för att få till det perfekta gallret Emily & Melissa Elsen driver fiket Four & Twenty Blackbirds i Brooklyn. Där kombinerar de traditionella tekniker med nya smaker för att skapa utsökta, säsongsbetonade pajer som följer årstiderna. ’Den som sett tv-serien Twin Peaks förstår pajens ikoniska status som bakverk i USA, och med hjälp av systrarna Emily och Melissa Elsen, grundare av bageriet Four & Twenty Blackbirds i New York, finns det goda förutsättningar att själv bli en pajexpert. Tänk frukt och bär i säsong och kryddningar lite utanför boxen i ett djupt skal med vackert mördegslock – resultatet blir hur smarrigt som helst.’ Mat Magasinet Resultatet blir hur smarrigt som helst. Mat Magasinet
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…