VÄSTKUSTENS FISK OCH SKALDJUR ÄR BÄST I VÄRLDENFisk och skaldjur finns i mitt DNA, säger Christian Hellberg. Det här är en mat resa till charmiga fiskelägen på västkusten och vid Vänern. Du möter yrkesfiskare som plockar ostron och fiskar hummer. Smögenräkor, ostron från Bryggudden och löjrom från Spiken kombineras med örter, spännande såser och röror med chili, sesam och koriander. Här finns spektakulära recept på hummer från Fjällbacka, havskräftor från Hunnebostrand och sill från Klädesholmen, men också enkla rätter med blåmusslor som smakar fantastiskt. Den bästa platsen i världen är bakom grillen, så ett kapitel handlar om hur man grillar torsk, hummer, ostron och havskräftor. Hanterar du fisk och skaldjur rätt, kommer du bli överraskad över hur enkelt det är att lyckas. Christian Hellberg har jobbat med fi sk och skaldjur i mer än 20 år, och delar med sig av smarta kocktips och om vad man ska tänka på. Här finns steg-för-steg-instruktioner om hur man styckar och kokar hummer, fi lear fi sk eller öppnar ostron. Recepten i kapitlet om Såser & tillbehör får smakerna att lyfta ytterligare.Allt gott från havet är en hyllning till västkustens råvaror.Stjärnkocken och kokboksförfattaren Christian Hellberg är känd från Kockduellen, Kockarnas kamp, Grillmästarna och Sveriges skönaste gårdar. Han blev Årets kock och Årets Fjällbackabo år 2001. Till vardags driver han Griffins Steakhouse Extraordinaire.Lina Wallfält är sommelier med gedigen erfarenhet. Hon är utbildad på Restaurangakademien och kan vin på sina tio fingrar. Lina ger kunniga förslag på goda viner och ölsorter dolda pärlor som finns i Systembolagets sortiment till sympatiska priser. Här finns förslag på smakrika röda viner, krispiga champagner och mineraliga vita viner som skapar en helhetsupplevelse ihop med maten.
Läs mer om Allt gott från havet