Arbete kan bidra till att främja hälsa men också orsaka ohälsa. I denna bok diskuteras hur man uppnår ett hållbart arbetsliv med utgångspunkt i verksamheten, arbetsvillkor och arbetsklimat. I del I utvecklas en teoretisk referensram kring hälsa och organisationsfrågor som sedan diskuteras i relation till organisatorisk och social arbetsmiljö. I del II beskrivs hur man kan arbeta med den teoretiska kartan i praktiken. Vad krävs för att lyckas med ett förändringsarbete? Vilka krav ställer förändring i fråga om kunskap och kompetens? Hur kan man utvärdera hälsofrämjande arbete? Boken vägleder i och ger verktyg för att utveckla ett gemensamt språk och kompetens för dessa frågor. Organisationshälsa vänder sig till studerande på universitet och högskola såsom personalvetare, hälsovetare, hälsopedagoger, men även till de som läser företagsekonomi med inriktning på organisation och ledarskap. Den är också relevant för yrkesverksamma; chefer på olika nivåer, ledningsgrupper och andra personer med utvecklingsuppdrag, till exempel personal inom en organisations HR-funktion.
Läs mer om Organisationshälsa – En bok om ett hållbart arbetsliv