Växtodling är grunden för livsmedelsproduktionen. Den utgör startpunkten för såväl vegetabilier som animalier och är redskapet för att fånga in, uppgradera och lagra solenergi. I takt med tilltagande klimatförändringar och en ökande världsbefolkning ökar också kraven på hållbara odlingsformer, som tar hänsyn till såväl miljö- som naturresurser. I Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor finns grundläggande och fördjupande avsnitt om klimat, marklära, biologi, växtnäring, växtskydd, miljö, växtförädling samt beskrivning av enskilda åker- och trädgårdsgrödor och hur de odlas. Det agrarhistoriska perspektivet för dagens utmaningar inleder boken och ger klangbotten för den följande texten. Boken ger ökad kunskap kring svensk jordbruksproduktion och hur den och våra matvanor påverkar såväl jordbrukslandskap som klimat och gemensamma resurser. Vår mat – odling av åker- och trädgårdsgrödor vänder sig till aktiva inom de livsmedelsproducerande gröna näringarna, studenter och lärare vid universitet och högskolor inom dessa sektorer samt till samhällsbyggare och konsumenter.
Läs mer om Vår mat – Odling av åker- och trädgårdsgrödor
Hitta Djur & Natur även hos: