Med hjälp av traditionella konserveringsmetoder kan du skapa ett modernt nordiskt skafferi att plocka ur även under den mörkare delen av året. Johan Björkman torkar fermenterar lägger in i klassisk inläggningslag mixar eget örtsalt och smaksätter olja och vinäger. Boken innehåller drygt 100 recept på allt från lingonpulver ramslökskapris och nässelsalt till klassiska inlagda rödbetor mjölksyrad vitkål med gräslök och fermenterad rabarber. I slutet av boken finns förslag på hela maträtter som du sätter ihop med hjälp av det du har hemma i skafferiet. Johan Björkman är diskaren från Trollhättan som numera arbetar som kökschef på restaurang Koka i Göteborg. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och fokuserar på modern västsvensk gastronomi och fina råvaror. Boken är en sammanfattning av de tekniker som Johan använt sig av under de senaste tio åren för att ha tillgång till örter och grönsaker året om. ’Bra ofta lite ovanliga recept inspirerande text tillsammans med makalöst snygga och färgglada fotografier gör denna bok till en riktig pärla för den som vill fylla skafferiet.’ BTJ
Relaterade produkter
Traction Blue Engelska 5 Elevpaket – Digitalt + Tryckt
Traction Blue för Engelska 5 är ett tydligt läromedel som…
Islam: min dotters val
’Kvinnan är klädd i den traditionella svarta klädseln som löper…
Nordisk kriminalkrönika 2016
Nordisk kriminalkrönika speglar den verklighet som brottsoffer och polis möter.…
Povesti piezise de la Scoala-n Dunga (rumänska)
’Sideways Stories from Wayside School’ på rumänska. (Barn och ungdom).…
Bedragen: En sann historia om verklig ondska
Sarah Harris är en normal glad och populär liten flicka.…
Zetterberg : texter i urval
Redaktör Roland Poirier Martinsson. Förord Johan Hakelius.De politiska alternativen i…
Det Grymma Svärdet 32
Temat ’sjukhusvistelser’ tolkas i relativt vid mening och vi får…
Dagar av dimma dagar av sol : när livet skakas om av en cancerdiagnos
’Måndag morgon ringer jag min läkare för att kolla om…
Rookien : berättelser om ledarskap
Den som ingenting frågar får ingenting veta” tänkte Magnus där…
Utan hem i tiden : berättelsen om Arved
När Thomas von Vegesack var sexton år dog hans far.…
Algot : tax med full koll
Detta är Bitte Nohrin-Jernbergs andra bok hos Lumio förlag. Läs…
Lars Skurke? Sanningen om mina år med Björn Borg
När Björn Borg och Lars Skarke träffas i mitten av…
Hajen Hugo och hans alfabetsvänner
Ett lätt sätt att lära sig alfabetet. Alla 28 sångerna…
Att köpa lyckan: En berättelse om köpberoende
”Dagisföreståndare förskingrade en miljon”. Så löd tidningen Metros huvudrubrik. Bakom…
Bamse i Trollskogen
Lille Skutt hör ett otäckt skratt. Samtidigt förvandlas hans…