Boken är fylld av recept på praliner godis småkakor mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens. De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk. Förutom avsnitt om chokladhistoria chokladbönor och chokladtillverkning så innehåller boken praktiska tips om temperering doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd – särskilt chokladpraliner kräver en hel del fix och trix. Choklad & praliner och andra godsaker är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till glada hemmabagare och hemmakonditorer. Illustrerad med fotografier som inbjuder till choklad kalas. Om författaren: Eliq Maranik har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till fjorton språk och finns utgivna i tjugosex länder. Hennes motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl öga som gom.
Läs mer om Choklad praliner och andra godsaker