Vi äter alla mat varje dag. Samtidigt känner vi till rätt lite om de processer som skapar maten och de mänskor som är involverade i dem. Hur ser en odlare på naturen och jorden? Hur ser en djuruppfödare på sina djur? Vad sysslar de egentligen med på sina gårdar och hur tänker de? Följ med i ord och bild på en odlingssäsong på en finländsk ekogård i Östensö Pedersöre. I dagboksform berättar Mats Björklund om vårens grönska och höstens mättnad kalvningar och slakt sådd och skörd arbetstoppar och lågsäsong. Få en inblick i en del av det arbete som resulterar i den mat som ligger på din tallrik.
Relaterade produkter
Ett Vinspel : 400 underhållande frågor och svar om vin (Epub3)
EBOK Epub3-format ISBN 9789188755803 Ett Vinspel med över 400 frågor…
RATS : ett år med New Yorks mest ovälkomna invånare
Sullivan tillbringade fyra årstider med anteckningsbok och mörkerseende kikare på…
Produktion med passion : en intervjuundersökning med femtio äldre skogsägare
Att vara skogsägare idag innebär en sammansatt roll. Skogsägaren är…
Binas hemliga liv
’Intelligent populärvetenskap när den är som bäst.’ The Economist ’Populärvetenskap…
Känsla för kor : ett nytt partnerskap tar sin början
På tio år har antalet mjölkbönder i Sverige minskat från…
Skog : med konsekvenser av slopad arvs- och förmögenhetsskatt 2005 + bilaga
Denna upplaga av boken består av 2003 års utgåva av…
Piemont : viner vinodlare lokala specialiteter
Under åren som gått har jag har besökt ett antal…
Fälttabeller
I fälttabellerna finns de viktigaste tabellerna som ingår i skogsvårdrekommendationerna.…
Sydafrikanskt vin En annorlunda vinbok
Sydafrikanskt vin är fantastiskt. Vem vill inte avnjuta en flaska…
Motorsågning
Motorsågning lär på ett grundläggande sätt ut teknik säkerhet och…
Stadsodlingens historia : kålgårdar kolonier & asfaltsblommor
Visste du att vikingarna odlade både koriander och den ätbara…
Växtodlingens grunder
Författaren Bengt Weidow är agronom med växtodlingsinriktning och har mångårig…
Binas hemliga liv
Viktig och tänkvärd bok! BTJ ’Intelligent populärvetenskap när den är…