Säg krusbär och många minns med saknad sin barndoms somrar då krusbärsbusken var ett obligatoriskt inslag i trädgården. Men krusbärets tid är knappast förbi. Tvärtom har detta inhemska superbär fått ett uppsving inte bara inom hälsokretsar utan även i kulinariska sammanhang. Krusbärsboken är det mest omfattande verk på ämnet som publicerats på över ett sekel på något språk. Här får vi följa krusbärets historia från vikingatiden via Darwin och fram till idag. Dessutom bjuder Jens Linder på ett fyrtiotal recept på allt från klassisk krusbärskräm som krusbärsmarinerad strömming drycker som saft snaps och mjöd och givetvis den snart legendariska krusbärsmazarinen. Jens Linder är flerfaldigt prisbelönt kock författare och journalist i bland annat Dagens Nyheter. Martin Ragnar är forskare författare och entreprenör. Han är grundare av Kålrotsakademien som främjar den svenska matens kulturarv och av Svenska Dryckesakademien som gynnar produktionen av drycker gjorda av svenska råvaror. Han är även ledamot av Skåneländska Gastronomiska Akademien som värnar om matkulturen i Skåne Halland Blekinge och Bornholm. ’En utmärkt och intressant bok väl värd att läsas och det inte bara av trädgårdsvänner! Därtill en vacker bok.’ BTJ Bodil Enoksson
Hitta Övrigt oklassificerat även hos: