I den här boken vill jag ta med dig till min absoluta favoritplats – skogen. Det är en plats som jag förknippar med lugn och ro och att kunna koppla bort allt annat. Jag jagar i skogen och här plockar jag bär och svamp när det är säsong.’ När Gabriel Jonsson lagar mat är det skogens råvaror som agerar huvudperson. Vilt svamp och fisk kompletterat med säsongens grönsaker. Att ta vara på det som finns i skog och mark och laga mat med det årstiden bjuder är hans passion. Inte sällan är det tillbehören som gör det – vad vore livet utan en riktigt god sås? Här får du därför också lära dig att laga de klassiska såserna göra egen pasta och ketchup. Och vad sägs om rätter som rådjurssadel med kroppkakor rödvinssås och rårörda lingon eller gös med confiterad palsternackspuré grillad purjolök och brynt smör med mandel – eller varför inte en ravioli med ramslök ricotta och parmesan just när ramslökens gröna blad spirar om våren och försommaren? Gabriel Jonsson är vinnare av Sveriges mästerkock 2019. Hans passion för matlagning och kärlek till naturen gör honom till en fantastisk modern kock som uppmanar oss att använda mer av det vi har omkring oss i det svenska landskapet.
Läs mer om Från skog till bord : Vinnare av Sveriges mästerkock 2019