Svampsäsong. Vad kan man plocka? Kantareller, karljohan och trattkantareller är säkra kort. Men i Sverige finns det fler utsökta matsvampar att upptäcka. Många lika goda som den läckraste karljohan. I Matsvampar presenteras 40 arter, alla säkra att plocka och goda att äta. Det är en modern, fotografisk och ny slags handbok där vybilder visar svamparna på sin naturliga växtplats, just så som man möter dem i skogen, men också med detaljbilder. I boken beskrivs svampens utseende, var den växer och bästa sättet att tillaga och förvara den. Till varje art tas även lömska förväxlingsarter upp. Boken innehåller också ett kapitel om förrädiska giftsvampar. Med Matsvampar vågar man ta klivet ut i svampskogen och även börja plocka mandelriska och vårmusseron eller varför inte gulkremla?
Läs mer om Matsvampar : säkra att plocka, goda att äta
Hitta Naturvetenskap även hos: