Sveriges bästa bok om Matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan. Juryns motivering:’Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild’Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt ändoften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedlaglädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn.Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om ivärlden. Den här boken visar på flera länders brödkulturi många varierande former och smaker.Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd,några enkla och andra med mer tidskrävande bakning.Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att fåkänna den elastiska och formbara degen mot mjöladehänder är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njutaav det nybakade brödet med lite smör!Till många av recepten ges tips om varierandeutbakning, smaksättning och vad som är extra gott attservera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd skamogna några dagar medan andra bäst äts nygräddadeoch ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokasoch de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd ärlustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofteroch smaker kittlar alla våra sinnen!Marie Törnblom är matskribent med många års erfarenhet sommatkreatör och stylist. Hon har skrivit flera böcker och medverkarflitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept,artiklar och vackra arrangemang. Leif Törnblom har fotograferatbilderna i boken.
Läs mer om 101 bröd du måste baka innan du dör